УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ,
УС НА СРК НА СРК НАПОМНЯ НА ВСИЧКИ СВОИ ЧЛЕНОВЕ, ЧЕ ОТ 01 ЯНУАРИ 2019 ПОДАВАНЕТО НА ФАКТУРИ СЛЕД ПРИЕМАНЕТО НА XML МЕСЕЧНИ ОТЧЕТНИ ФАЙЛОВЕ ЩЕ СТАВА САМО И ЕДИНСТВЕНО ПРЕЗ ПОРТАЛА НА НЗОК: https://pis.nhif.bg/main/

Софтуера ОРББИдентаЛсофт има единствената задача по този въпрос да генерира изискваният по НРД от НЗОК . XML отчетен файл и . XML фактура.

Според сега действащия договор „Електронен отчет“ ( XML отчет) се подава първите 3 работни дни от месеца следващ отчетния. Здравната каса след като го провери, най-късно до 17 число на месеца качва на сайта си „Месечно известие“( XML файл) и до 2 работни дни след качването му следва да се подаде „Електронна фактура“ ( XML фактура).

За да не се налага да се проверява постоянно в ПИС дали е дошло месечното известие можете да си направите “Абонамент за нотификация” по E-mail, както е описано в упътването за фактури.

За работата с портала на НЗОК е необходимо да влезнете в него с КЕП (електронен подпис) и да извършите самото качване, софтуера не може по никакъв начин да го прави вместо вас.

ТУК МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ И ДА ИЗТЕГЛИТЕ ИНСТУКЦИЯ ЗА КАЧВАНЕ НА “Електронен отчет”( XML отчет):

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

СВАЛИ ДОКУМЕНТ [843.82 KB]

 

ТУК МОЖЕ ДА РАЗГЛЕДАТЕ И ИЗТЕГЛИТЕ ИНСТУКЦИЯ ЗА КАЧВАНЕ НА  “Електронна фактура” (XML фактура):

Ако не ви се чете може да изгледате тази ВИДЕОИНСТРУКЦИЯ ЗА КАЧВАНЕ НА XML ФАКТУРА